amandamatildawallin.blogg.se

Tudelade känslor kring fotbollen.

Publicerad 2018-05-31 23:20:13 i Allmänt,

Jag började spela fotboll sent i jämförelse med många av mina andra fotbollsspelande vänner. Började inte för ens jag var 11 år. Var riktigt bastant och tåpajade mig genom matcherna. Växte till mig och blev tunnare, sprang mer under den tiden då jag även åkte skidor så konditionen var strålande. Tog mig in i distriktslaget en vända och kände mig som en outsider bland alla stadstjejer även om jag fick många nya vänner. Klev i 14 års ålder upp i damlaget och därifrån har jag spelat damserie med blandade resultat. Haft jäkligt kul, varit fruktansvärt arg, skrattat, skrikit och grinat. Elva säsonger i Matfors, innan jag landade i Alnö IF och sedan Heffnersklubbans BK. 
 
I och med de skador jag dragit de senaste åren känns det som om det börjar bli dags att trappa av. Vet inte riktigt hur livet skulle se ut utan fotboll och det skulle nog kännas tomt. Men jag tycker mig komma närmre och närmre ett beslut att lägga skorna på hyllan nästa säsong. Det känns som att de ska till något jäkla märkvärdigt för att jag ska fortsätta och spela. Eller så kliver jag ner en nivå. Det är svårt att få dagarna att gå ihop med allt man vill göra och jag känner mig emellanåt låst till träning och match. Jag vill kunna träna när jag vill och framförallt  testa på nya träningsformer som inte hinns med idag. Sedan är fokus på jobbet och det är ingen hemlighet att jag där vill mer i karriären. 
 
Men jäklar vad mycket fotbollen har gett mig. Vänner, gemenskap och all glädje av att spela. Just de delarna blir svårt att lägga åt sidan. Vilket fall som helst ska jag se till att komma tillbaka så fort som möjligt efter min nuvarande skada så att jag kan komma till spel under denna säsong och om det så är min sista, avsluta på bästa sätt. Mycket kan ju också hända under livets gång. 
 

Vi tar ikapp det vi missade!

Publicerad 2018-05-31 07:47:00 i Allmänt,

Det var som om lite av all energi gick ur mig efter att vi tagit oss igenom de två stora evenemangen vi hade med jobbet. Har landat i ett par dagar och således har bloggen blivit släpande, men nu är jag tillbaka igen. Ni får uppdatera er med lite bilder från veckan och helgen som varit nedan. 
 
Jag fick ett bakslag på baksida lår igen så dessvärre blir det förmodligen ingen fotboll för ens i slutet av sommaren. Så jäkla tråkigt, men är huvudet dumt så får kroppen lida. Jag och Emma hade den avslutande seriematchen i padeln som skulle avgöra hurvida det vart vinst eller ej i serien. Tanken var ju inte att jag skulle göra några ryck, men tävlingsmänniska som man är var ju det helt omöjligt. Låg plötsligt där på backen med sand i håret och kände hur rehabdagarna växte. Kristina fick sedan släpa mig ut ur hallen och in i lägenheten. Har i alla fall kommit på bena nu och sakta men säkert kunna köra någon form av träning även om jag får panik att inte kunna gå på för fullt, men ska defentivt inte upprepa samma misstag som senast.
 
Till helgen åker jag Daniela och Suss till Sopot i Polen. Ska bli så  himla roligt. Dels för att det var längesedan jag såg dem båda men också för att komma bort ett tag även om det nu bara är en weekend. Det blir sol, bad och förmodligen en massa bubbel. Imorgon tar jag och Suss bilen ner till Stockholm sedan flyger vi från Skavsta. Tillbaka i Sundsvall på måndag kväll. 
 
Sedan har jag ju också midsommar att se fram emot. Då far jag med Agnes och Emma till Gotland. Har ju inte haft direkt lyckade midsommaraftonar de senaste två åren men de har ju sin orsak, men nu känns det bara roligt. Hade så jäkla kul i Gotland ifjol och Bungenäs är magiskt. 
 
Nu är det dags för mig att springa. Frukost möte på Zmak. Blir nog en uppdatering ikväll, vi har ju som sagt lite att ta ikapp. 
 
 
 
 

Onsdag 23.49

Publicerad 2018-05-23 23:49:00 i Allmänt,

Är egentligen väldigt trött samtidigt som huvudet inte vill stänga av riktigt än. Vart arbete till 00.30 igår vilket såklart påverkar min sömnrytm. Stenstansloppet som jag var med och arrangera igår kändes lyckat, rekordmånga deltagare och strålande solsken. Roligt att få vara med och arrangera för första gången tillsammans med gänget som faktiskt startade upp loppet. Väldigt lärorikt. Fotade evenemanget på plats och några av bilderna ser ni nedan. 
 
Idag fick jag en välförtjänt sovmorgon. Som sagt varit några intensiva dagar med dubbla evenemang och kampanj på det. Har i och med det ramlat ur mina träningsrutiner, men det var skönt att hinna med ett PT-pass på gymmet och även en padelmatch idag. Efter padeln blev det en promenad tillbaka till stan för att rensa huvudet och sedan lite kvällsfika med Agnes och Emma.
 
Något som jag reflekterat mer  över i år är hur viktigt det är att hitta en bra balans mellan jobbet och det privata. Alla behöver egen tid med träning, vänner och familj för att kunna ge sitt absolut bästa på jobbet. Ska försöka sova nu, jag behöver sömnen för att ta mig an en späckad morgondag. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela