amandamatildawallin.blogg.se

2017 var omtumlade

Publicerad 2017-12-30 21:28:00 i Allmänt,

Året började i en enda soppa och jag önskar att jag hade kunnat hanterat saker annorlunda där och då. Det är svårt att finnas till för andra när du själv inte mår bra, men jag önskar att jag hade varit starkare i det läget.

Jag trodde aldrig att ett uppbrott med någon skulle ta så hårt på mig, men där hade jag fel. Jag tror åtminstone att vi både försökte, men det är svårt att laga något som redan brustit. Det vart inte enklare när vi båda skulle gå vidare. Det tog stopp för mig. Jag hade kämpat så länge för att vi skulle kunna vara vänner, men jag höll tillbaka så otroligt mycket.  Jag tror säkert att jag sårade honom med, men någonstans kommer jag ändå tillbaka till att jag förtjänade bättre. Vi stod för långt ifrån varandra i vad ett förhållande ska vara.

Det tog tid att hitta tillbaka och jag är tacksam för de vänner som stöttade mig under den tiden. Jag tackade ja till ett nytt jobb och flyttade ifrån min tidigare lägenhet. Jobb-bytet var jobbigt mentalt att efter drygt tre år skiljas från kollegor och ett varumärke jag kunde utan och innan, men jag behövde en förändring och nya utmaningar. Trots en hektisk sommar och höst har jag ändå många roliga saker att se tillbaka på och många nya vänner som jag är tacksam över att de snubblade in på min väg.

2017 var som nämnt omtumlande, men också lärorikt. Jag visste inte hur jag skulle hämta mig. Jag kände mig så jäkla arg, ledsen och besviken. Jag antar att det kan ses som enkla problem jämfört med andra, men samtidigt så måste ju den känslan utgå från mig själv. Det här året är med råge det jobbigaste jag varit med om. Samtidigt vet jag nu vad jag letar efter i ett förhållande och jag vet mer om mig själv nu än när jag gick in i 2017.

I ett förhållande ska du vilja vara med den andra partnern. Jag menar inte att man ska spendera dygnets alla timmar med varandra. En egen agenda och egna intresse är lika viktigt, men att genuint vilja dela sitt liv med den andra är för mig viktigt och det tror inte att jag är ensam om att tycka. Jag tror inte på att hitta någon som du endast klarar av att leva med, det måste vara mer än så.  Jag vet att många av mina vänner skrattar åt mig nu. Obotlig romantiker skulle de flesta säga och det kanske är sant, men jag skulle aldrig nöja mig med mindre.

Jag ser fram emot 2018 och det finns fortfarandra många delar som är oklara i mitt liv. Det är mycket jag vill göra och känner att jag gått miste om, men jag antar att jag fortfarandra är rätt ung och det är hög tid att verkligen se mig om och testa vingarna.

Jag är tacksam för de nya vänskaperna som kommit under året och för de vänner som troget fortsatt står vid min sida. Några vänskaper har gått fort, som om vi känt varandra i hela vårt liv trots att ni på riktigt inte dök upp i det för ens i år. Men det är konstigt hur jag inte kan se mitt liv utan er nu. Ni är sådana människor som jag verkligen vill omge mig med och jag hoppas att jag kan återgälda er med allt det ni gjort och gör för mig.

2018 kommer blir bra på ett eller annat sätt och ibland går livet väldigt fort mellan dalar och toppar.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela